sâmbătă, 22 octombrie 2011

10 ani de la hirotonia întru episcop a PS Părinte Siluan


 Astăzi se împlinesc 10 ani de la hirotonia întru episcop a PS Părinte Siluan, hirotonie care a  avut loc duminică, 21 octombrie 2001, în biserica Sfântul Iosif a parohiei ortodoxe române de la Bordeaux.
          În sarcina Preasfinției Sale s-au aflat, de la hirotonie și până în august 2004, parohiile și comunitățile Mitropoliei noastre din Spania, Portugalia și sudul Franței, ca și buna desfășurare a vieții monahale în Mitropolie. Începând cu data de 1 august 2004, PS Siluan a primit sarcina pastorală, misionară, administrativă și de reprezentare a Bisericii noastre în Italia.
         Urmare a hotărârii Adunării Extraordinare a clerului din Italia de a se înfiinţaEpiscopia Ortodoxă Română a Italiei (Gavedo, 8 mai 2007) și a aprobării acesteia de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (21 iunie 2007), Preasfințitul Siluan a fost propus ca unic candidat (de către Adunarea Eparhială Extraordinară adunată la Paris în 19 februarie 2008) și a fost ales ca cel dintâi Episcop al Italiei (Bucureşti, 5 martie 2008). Preasfinția Sa a fost întronizat de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif la Lucca, în ziua de joi 8 mai 2008. 
          În anul 2004 când PS Părinte Episcop Siluan a ajuns în Italia, în Peninsulă existau 30 de parohii, iar astăzi Episcopia Italiei are un număr de 160 de parohii, 4 mănăstiri și 2 schituri. În cuprinsul Eparhiei există și 30 de locuri (filii) unde se săvârșesc periodic Sfânta Liturghie și/sau alte slujbe în una din serile de peste săptămână, sau la cererea punctuală a credincioșilor.
          În această zi aniversară, clerul și credincioșii Episcopiei Italiei dau slavă lui Dumnezeu pentru bogatele roade duhovnicești și pământești pe care le-a dat în obștea creștinilor ortodocși români care petrec pe meleagurile Italiei, și urează Preasfințitului Părinte Episcop Siluan ca bunul Dumnezeu să-i dăruiască în continuare sănătate, putere și mult har, întru buna împlinire a slujirii la care a fost chemat.

ÎNTRU MULȚI ANI, STĂPÂNE!


DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL
EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A ITALIEI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu