joi, 20 octombrie 2011

Să ne declarăm identitatea creştin-ortodoxă!




Să ne declarăm identitatea creştin-ortodoxă!
Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează

În perioada 20 – 31 octombrie, 2011, în România se va desfăşura primulRecensământ al Populaţiei şi al Locuinţelor după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Comisia şi Parlamentul European au hotărât ca recensământul populaţiei să se efectueze în anul 2011 în toate ţările membre ale Uniunii Europene cu scopul realizării unei analize statistice comparative.

Patriarhia Română îndeamnă clerul şi credincioşii ortodocşi să participe cu responsabilitate la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 şi să-şi declare identitatea creştin-ortodoxă. 

Datele statistice obţinute în urma Recensământului din anul 2011 vor fi de folos eparhiilor Patriarhiei Romane din ţară şi străinătate pentru pregătirea şi dezvoltarea programelor pastoral – misionare, social – filantropice şi cultural – educaţionale în funcţie de realitatea demografică şi problemele specifice fiecărei comunităţi de credincioşi. 

Ca atare, participarea la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 reprezintă o îndatorire civică şi creştinească, având în vedere faptul că rezultatele acestuia trebuie folosite în mod corect şi conform cu realitatea.

Pilda zilei

Odata, avva Stefan era foarte bolnav si doctorii l-au silit sa manance carne. El avea un frate, foarte evlavios, care traia potrivit poruncilor lui Dumnezeu. S-a intamplat sa vina fratele lui chiar atunci cand batranul manca din carne. Cand l-a vazut, s-a intristat foarte tare, zicandu-si ca, dupa atata asceza si infranare, a mancat, spre sfarsitul vietii, carne. Dar indata a cazut in extaz si a vazut pe cineva care i-a spus:

- Pentru ce te superi din pricina preotului pe care l-ai vazut mancand carne? Nu stii ca a mancat de nevoie si pentru ca sa faca ascultare? Nu trebuie sa te superi. Iar daca vrei sa vezi in ce slava este fratele tau, intoarce-te si uita-te!

Cand s-a intors, a vazut pe preot alaturi de Hristos. Si i-a spus cel ce i s-a aratat:

- Iata in ce slava este! Slaveste, asadar, pe Cel ce slaveste pe cei ce Il iubesc cu adevarat.