joi, 7 iunie 2012

Lucrările continuă la Catedrala Mântuirii Neamului: se lucrează la subsol



Lucrările continuă la Catedrala Mântuirii Neamului: se lucrează la subsol
Lucrările la fundaţia Catedralei Mântuirii Neamului se desfăşoară în aceste zile în ritm susţinut, pentru că apa rezultată din ultimele precipitaţii a fost evacuată cu ajutorul unor pompe din casetele radierului şi echipele de muncitori lucrează la închiderea radierului şi la montarea armăturilor elementelor verticale ale subsolului.

Inginerul Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuţia, a declarat pentru Ziarul Lumina că echipele de muncitori montează armăturile de fier pentru a se turna betonul la placa superioară a radierului, lucrare care trebuia să fie finalizată la sfârşitul lunii, dar precipitaţiile bogate au întârziat lucrările cu o săptămână.

'La momentul de faţă se depun eforturi suplimentare pentru terminarea plăcii superioare de 55 cm şi sperăm că într-o săptămână se vor termina şi casetele radierului care astăzi se pot vedea deschise. În partea de vest se lucrează la armarea pereţilor, a diafragmelor şi a stâlpilor care formează subsolul 3 al construcţiei. Stâlpii care se armează, dintre care unii au fost betonaţi, au diferite forme, au lăţime de 1 metru pe un 1 metru sau 1,5 metri pe 1,5 metri, unii sunt tip lamele, alţii în formă de L. Lucrările se desfăşoară în etape succesive pe toată suprafaţa şantierului', a spus inginerul Gabriel Năstase.

Pe suprafaţa de circa 10.000 de metri pătraţi a şantierului lucrează în jur de 300 de muncitori, care au un program de lucru până la orele 22:00-23:00. Inginerul Gabriel Năstase ne-a mai spus că lucrările de betonare şi de montare a fier-betonului care sunt mai solicitante şi produc un zgomot mai mare, pentru că sunt implicate mai multe utilaje, sunt programate în timpul zilei pentru a nu crea disconfort locatarilor din împrejurimi în timpul nopţii. Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului pot fi sprijinite la orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române sau la următoarele conturi: cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109, sucursala sector 4, Bucureşti; cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 sucursala sector 4, Bucureşti; cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 sucursala sector 4, Bucureşti. Pentru mai multe informaţii poate fi accesat site-ul http://www.catedralaneamului.ro.

Pilda Zilei

"Omul smerit este sfios, nu iese din firea lui, nu striga, nu cere, este fara pretentii si fara ambitie, bland, pasnic, rabdator, sincer, ingaduitor, curat si drept. Omul smerit nu este increzut, nu se lauda singur, nu cauta nici lauda altora. Se multumeste cu putin, nu cere si nu primeste ceea ce nu i se cuvine, sta la urma tuturor. Si chiar nedreptatit sau pagubit, indura fara a se plange si razvrati. Pentru cele ce nu cere, de care se lipseste sau de care este socotit lipsit, el aduna in sufletul sau comoara de bune ganduri si simtaminte si, pe cat se pare de neindemanatic sau sarac in insusirile care arata pe oameni falosi, isteti si indrazneti, laudati de altii sau temuti, pe atat poseda in sine nebanuite insusiri frumoase si placute de om duhovnicesc". (Teodor M. Popescu)