miercuri, 9 mai 2012

Pilda Zilei


Staretul unei manastiri l-a intrebat intr-o seara pe un calugar:

- Ce ai lucrat astazi?

Calugarul i-a raspuns:

- Am lucrat multe, dar mai am de imblanzit doi soimi, de condus doi cerbi, de infranat doi ulii, de rapus un vierme, de luptat cu un urs si de ingrijit un bolnav.

Staretul i-a spus:

- In manastire nu avem astfel de animale, despre ce vorbesti?

Calugarul i-a grait:
- Soimii sunt ochii mei. Mult ma chinui sa-i imblanzesc, pentru a nu privi in toate partile, ca nu cumva sa ma duca in ispita. Cerbii sunt picioarele mele: trebuie sa am buna grija de ele, sa le conduc pentru a nu ma duce la pacat. Ulii sunt mainile mele, pe care caut sa le infranez si sa le pun la lucru; altcumva m-ar face sa pacatuiesc. Viermele e limba mea, cu care ma lupt sa nu barfeasca pe altii. Ursul este inima mea cu care ma bat mereu, pentru a nu ma lasa ispitit de lucrurile lumii. Bolnavul este tot trupul meu, de care port grija sa nu slujeasca pacatului.

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu prilejul aniversării zilei de naştere a PS Episcop Macarie Drăgoi




Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu prilejul aniversării zilei de naştere a PS Episcop Macarie Drăgoi

Preasfinţiei Sale,
Preasfinţitului Părinte Episcop Macarie,
al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord


Preasfinţia Voastră,


Cu prilejul aniversării zilei de naştere a Preasfinţiei Voastre, Vă adresăm alese urări de sănătate şi belşug duhovnicesc, dimpreună cu doriri de ajutor sfânt de la Dumnezeu în activitatea pastorală, misionară şi culturală pe care o desfăşuraţi spre slava lui Dumnezeu şi binele Bisericii.

Fie ca sfintele bucurii tainice ale lucrării pentru Dumnezeu şi pentru oameni, împlinite în slujirea arhierească responsabilă şi jertfelnică pe care o arătaţi, să se pogoare în sufletul şi viaţa Preasfinţiei Voastre dăruindu-Vă roade alese şi binecuvântate!

Întru mulţi şi fericiţi ani, Preasfinţia Voastră!

Cu părintească şi frăţească dragoste în Hristos-Domnul,




† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române