luni, 6 februarie 2012

Alerg catre Tine...




Ah, Iisuse.. Cuvintele tale sunt precum crinii nevestejiti ai caror petale se indreapta spre infinit. Glasul Tau...roua ce stropeste inima mea insalbaticita. Nu cer decat...iubire. Iubirea pentru Tine s-a racit iar inima-mi este  pangarita de tot felul de pacate. Limba mea nu stie a graii slava ta cea prea Mare, cantarea mea nevrednica... cine o va asculta?
De fiecare data ma chemi; ma ridici si Te rastignesti pentru faptele mele. Dorul meu nestins cum iti va urma Tie? Privirea mea cum va patrunde Lumina din ochii tai cei blanzi,blajini? Dulceata Harului tau se coboara iarasi peste mine...fiori ma cuprind iar coplesitoarea ta bunatate ma inalta spre poruncile Tale. Crucea parasita ma cheama iar,si iar. Ma strigi, Tu esti in mine!  Inlauntrul meu domneste Glasul Tau, salasluieste Duhul Tau.
Ah, Iisuse...palmele tale sunt izvorul nesecat al ratacirii mele... Privesc spre chipul tau iar sentimentele nobile ma poarta spre Imparatia iubirii Tale. Taina cea necuprinsa a mangaierii Tale nu este altceva decat o treapta pe care zilnic o cobori spre mine.
Alerg catre ea...alerg catre Tine. Alerg catre Drumul Mantuirii...
Ah, Iisuse...primeste-ma pe mine...

Ziarul Lumina - şapte ani de apariţie neîntreruptă



Ziarul Lumina - şapte ani de apariţie neîntreruptă
Cotidianul Patriarhiei Române, 'Ziarul Lumina', împlineşte la 7 februarie 2012 şapte ani de apariţie neîntreruptă. Primul cotidian creştin din România şi singurul ortodox din lume, la ora actuală, a apărut la 7 februarie 2005, în ziua în care, vrednicul de pomenire, patriarhul Teoctist Arăpaşu, a împlinit 90 de ani de viaţă. Pentru început, o iniţiativă a laicatului ortodox din Iaşi, sprijinită de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, 'Ziarul Lumina' a devenit în anul 2008 o publicaţie cu distribuţie naţională, în care se publică articole pornind de la subiecte religioase şi sociale din toate eparhiile Bisericii Ortodoxe Române. În anii 2009 şi 2010, cotidianul Patriarhiei a dezvoltat patru ediţii regionale, răspunzând astfel îndeaproape intereselor credincioşilor din Moldova, Transilvania, Oltenia şi Banat, potrivit ziarullumina.ro

Pilda Zilei

Un tata avea un fiu care se arata neascultator zilnic. Intr-o zi, tatal a decis ca pentru fiecare neascultare a fiului, sa bata un cui in tocul usii. Cand tocul s-a umplut de cuie, tatal si-a chemat fiul si i-a marturisit ca a batut cate un cui pentru fiecare necaz adus de neascultarea lui. Fiul, vazand suferinta tatalui, i-a promis acestuia ca va savarsi zilnic o fapta buna, ca tocul usii sa ramana lipsit de cuie. Si cand tatal a scos ultimul cui, l-a imbratisat pe fiul sau plangand. 

- De ce plangi ? a intrebat fiul.

- Cuiele au fost scoase, dar semnele au ramas, a raspuns tatal.