luni, 12 martie 2012

CORECTITUDINE POLITICĂ: Guvernul britanic interzice cruciuliţa la serviciu Citiţi mai mult: CORECTITUDINE POLITICĂ: Guvernul britanic interzice cruciuliţa la serviciu

În Europa occidentală a corectitudinii politice, este tot mai greu să fii creştin. În comunism, dacă purtai la gât cruciuliţă, în cel mai rău caz erai mustrat. În Marea Britanie a anului 2012, eşti concediat

Ministerul britanic al Egalităţilor a cerut avocaţilor guvernului să se opună dreptului angajaţilor creştini de a purta cruciuliţă.
Avocaţii guvernului de la Londra vor cere judecătorilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) să respingă acţiunile celor care au fost concediaţi pentru că au refuzat să renunţe la simbolurile lor religioase în timpul programului.
Acest fapt plasează pentru a doua oară coaliţia pretins de dreapta a lui David Cameron pe poziţii contrare celor ale Bisericilor Anglicană şi Romano-Catolică, după conflictul pe marginea căsătoriile între persoane de acelaşi sex, constată Daily Mail.

Sfantul Teofan Marturisitorul

Sfantul Teofan Marturisitorul s-a nascut la praznicul Botezului Domnului (Boboteaza), din parinti cinstiti, Isaac si Teodotia. Amintim ca tatal sau a fost ruda cu imparatul Leon Isaurul (717-740) si a murit pe cand Teofan avea trei ani.La varsta de 12 ani, Teofan a fost logodit cu fiica unui senator, insa nunta a avut loc la implinirea anilor potriviti pentru casatorie. Dupa moartea imparatului si a socrului sau, isi va imparti averea saracilor si va intra in monahism impreuna cu sotia sa. Sotia se va calugari la Manastirea Princhipos si va primi numele de Irina, iar el se va calugari in Manastirea Polihroniu din tinutul Sigrana. Timp de sase ani a copiat diferite lucrari, refuzand sa conduca manastirea. Ajunge in insula Calonim, unde va ridica o manastire, si apoi va reveni in Muntele Sigrianei.Participa la al VII lea sinod ecumenic (de la Niceea, din anul 787) unde lupta impotriva celor care respingeau cinstirea sfintelor icoane.Dumnezeu i-a daruit Sfantului Teofan harul facerii de minuni, prin care vindeca toate bolile, si mai cu seama toate formele de nebunie.Cand erezia iconoclasta a izbucnit iar sub imparatul Leon Armeanul, Sfantul Teofan a fost adus la Constantinopol si aruncat in temnita. Aici a zacut timp de doi ani. Apoi imparatul l-a surghiunit in insula Samotrace, lucru pe care il prorocise mai inainte temnicerilor lui. Dupa sosirea la Samotrace, Sfantul Teofan a mai trait douazeci si trei de zile.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfantului Cuvios Grigorie Dialogul, episcopul Romei;
- Dreptului Finees;
- A noua sfinti mucenici si a Sfantului Simeon Noul Teolog.
Maine, 13 martie, praznuim aducerea moastelor Sfantului Nichifor, patriarhul Constantinopolului.

Pilda Zilei

Omul credincios se aseamana cu spicul plin, pe care soarele il coace. Omul necredincios se aseamana cu spicul gol, pe care soarele il usuca. Cel credincios se bucura de prezenta luminii dumnezeiesti, caci il ajuta sa vada deplin creatia, in vreme ce pe cel necredincios prezenta lui Dumnezeu il deranjeaza (este asemenea ochiului bolnav caruia lumina ii aduce durere si suferinta).