joi, 23 februarie 2012

Duminica Ortodoxiei la Roma - 4 martie 2012


Comunicat
Duminica Ortodoxiei la Roma 
 - 04 martie 2012 -

Ca în fiecare an, în prima Duminică din Postul Mare, a Ortodoxiei, PS Părinte Episcop Siluan, va săvârși Dumnezeiasca Liturghie la  Sediul Episcopiei noastre de la Roma.
Tot în Duminica Ortodoxiei, 04 martie, la orele 15:00, va avea loc, la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, tradiționala Procesiune cu Sfintele Icoane, la care vor participa preoții și credincioșii de la parohiile din Roma și din împrejurimi.
Toate parohiile din cele trei protopopiate din Lazio sunt invitate să participe, purtând icoana hramului și alte icoane ale praznicelor și ale sfinților, mergând în procesiune în incinta Sediului Episcopiei, cântând troparul hramului și troparul Duminicii Ortodoxiei. La sfârșitul procesiunii va avea loc slujba rânduită pentru această duminică, după care fiecare din cei prezenți se va închina la toate icoanele și la sfintele moaște.

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL
EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A ITALIEI

Dragostea lui Dumnezeu (Nestemate duhovnicesti vol.1)

Se spune că împăratul unui ţinut a chemat toţi savanţii şi filosofii pe care îi cunoştea, spunându-le că potrivit unui zapis, în curţile sale, undeva sub un pom se află o cutie în care se află dragostea lui Dumnezeu. Şi i-a trimis pe înţelepţi să sape până găsesc această cutie, promiţându-le o recompensă mare…
Şi după zile întregi de căutări, fiecare filosof s-a prezentat în faţa regelui cu ce a găsit. Ba mulţi dintre ei găsiră cutii care conţineau podoabe sau documente vechi. Ajunşi în faţa împăratului, filosofii au început să se ia la harţă, fiecare susţinând că are cutia în care se află dragostea lui Dumnezeu.
Văzând că nu e chip să-i împace, împăratul le-a ordonat să facă linişte şi le-a spus aşa: ,,Cum oare aţi crezut că e mai bine să săpaţi după o cutie decât să căutaţi răspunsul în voi!?…Ia gândiţi-vă, dacă Dumnezeu este atât de mare, încât, necuprins fiind, are grijă de toţi luminătorii cereşti, oare dragostea lui nu e la fel de mare şi necuprinsă!?…Acest răspuns îl aşteptam de la voi filosofii! Dragostea lui Dumnezeu nu încape într-o cutie…”.

Pilda Zilei

O persoana a aflat intr-o zi de la un crestin ca Maica Domnului a ramas Fecioara chiar daca a nascut. Neintelegerea acestui lucru, l-a determinat sa intrebe un preot. Preotul i-a raspuns:

- "Lumina soarelui trece prin geam - si vine la noi fara sa strice geamul. La fel si Lumina vietii (Hristos) a trecut prin Maica Preacurata, fara sa-i strice trupul."