marți, 7 februarie 2012

Comunicat

Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei este incântată să vă primească ca membri in noul site numit tineri ortodocsi.Aici veți putea descoperi mai multe despre ortodoxie si a face noi prietenii cu copii din toata lumea.Accesati http://tineriortodocsi.webs.com/ pentru site-ul tinerilor Ortodocși.Vă asteptăm cât mai mulți.

Eu nu pot trăi fără Tine, Doamne!

Domnul meu, astăzi îmi plec genunchii inimii mele la Sfintele Tale picioare mai mult ca oricând. Sufletul mi-e pustiit, vânt şi viscol greu a cuprins inima mea, nici un mădular al trupului meu nu-şi mai găseşte odihna, lacrimile udă obrajii mei ca o ploaie rece de toamnă, greutatea păcatelor mele apasă mai rău ca oricând. 
Vino Iubitul Meu Iisus, i-a sufletul meu în braţele Tale, nu-i mai da drumul nicicând, Fă ca picioruşele Tale Sfinte să fie odihna mădularelor mele. Mi-e sete de pacea Ta şi nu o găsesc nicăieri. M-am rătăcit Dragul meu şi nu Te găsesc nicicum. Ieşi în căutarea mea, întinde mâna Ta spre mine, du-mi paşi pe calea Ta. M-am pierdut, Doamne! Nu e lumină în jurul meu, simt o umbră grea în sufletul meu. E goliciunea inimii mele!
Acum ştiu, Domnul meu! Eu nu pot trăi fără Tine, nebună am vrut să fug de Tine, dar oriunde m-am ascuns îmi era şi mai dor de Tine. Te-am părăsit, Doamne! Tu să nu mă părăseşti! Adu-mă înapoi Acasă! Să-mi plec capul pe genunchii Tăi, mâna Ta cea Dulce să mângâie creştetul meu, să nu Te mai pierd Domnul meu, nimeni să nu mi te mai ia, să nu-mi mai fie nici frig, nici sete, să încălzeşti inima mea cea sfârşită, să nu mă mai laşi nicicând, să-mi spui că acum totul s-a terminat, că nimeni nu va mai sta între noi. Nici vifor, nici iarnă, nici ploaie, nici vânt ci-n veşnicie vom sta amândoi!

ŞAPTE TREPTE DE LUMINĂ




ŞAPTE TREPTE DE LUMINĂ


Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la a şaptea aniversare aZiarului Lumina, marţi, 7 februarie 2012:


Aniversarea a şapte ani de la publicarea primului număr al Ziarului Luminaeste un prilej de a aduce mulţumire lui Dumnezeu şi de a ne bucura pentru faptele de lumină din viaţa Bisericii care au fost consemnate, zi de zi, în paginile cotidianului Patriarhiei Române.


Ziarul Lumina s-a născut dintr-o nevoie firească a Bisericii noastre de a avea propriul cotidian, alături de mijloacele audiovizuale de comunicare, în continuitatea tradiţiei epistolelor şi a cronicilor din vechime, precum şi a periodicelor bisericeşti din secolul trecut. Coincidenţa publicării primului număr al ziarului editat cu 7 ani în urmă la Iaşi, la 7 februarie 2005, cu aniversarea a 90 de ani de viaţă ai vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist nu era deloc întâmplătoare. Era un act omagial al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru Patriarhul României, născut în zona Botoşanilor din Moldova. Cu binecuvântarea primită din partea noastră ca Mitropolit la Iaşi, iniţiativa laicatului misionar ortodox din Iaşi s-a dovedit a fi benefică nu doar la nivel local, ci şi pentru dinamica activităţii generale a Bisericii Ortodoxe Române mai ales în dialogul ei cu societatea contemporană.


Astăzi, această direcţie de oglindire participativă a lucrării întregului corp eclezial a devenit o practică permanentă şi se manifestă prin conlucrarea dintre Ediţia Naţională a Ziarului Lumina şi ediţiile regionale (de Moldova, Transilvania, Oltenia şi Banat) în scopul mediatizării vieţii bisericeşti şi al cultivării comuniunii eclesiale prin cuvinte şi fapte. Parte integrantă a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, Ziarul Lumina îşi împlineşte, cu mijloacele specifice presei scrise, dar şi prin ediţia online,vocaţia de cronică vie a spiritualităţii ortodoxe româneşti în contextul cultural şi social-economic din acest început de mileniu. Astăzi am ajuns la„şapte trepte de lumină” care au adunat în paginile tipărite ale cotidianului evenimente şi sfaturi duhovniceşti, reportaje, interviuri, memoriale din istoria Bisericii şi multe ştiri despre bucurii şi suferinţe, despre împliniri şi neîmpliniri, despre fapte de lumină, dar şi despre provocările şi ispitele timpului prezent.


Aducând mulţumiri lui Dumnezeu şi eparhiilor care au sprijinit activitatea din aceşti şapte ani, Ziarul Lumina priveşte totodată la noile sale responsabilităţi de a transmite către cititori, în mod concentrat şi creativ, conţinutul spiritual, cultural-educaţional şi filantropic al vieţii bisericeşti, în condiţiile provocărilor crizei economice şi ale evoluţiilor sociale rapide din lumea de azi. Felicităm şi binecuvântăm pe toţi jurnaliştii, scriitorii, tipografii, binefăcătorii şi cititorii Ziarului Lumina, totodată rugându-ne Preasfintei Treimi să le dăruiască bucuria de a fi în lume mărturisitori şi binevestitori ai luminii lui Hristos spre bucuria şi mântuirea oamenilor.




† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Pilda Zilei

Un om i-a spus prietenului sau ca nu intelege cuvintele Mantuitorului: "Voi sa fiti din lume, dar sa nu fiti ai lumii".

Prietenul sau i-a raspuns: 

- "Cu oamenii in lume trebuie sa petreci dupa cum petrec pestii in mare. Desi apa marii este sarata, pestii nu sunt sarati. Asa si cu oamenii, ei pot trai in lume, fara a lua asupra lor pacatele ei".