joi, 24 noiembrie 2011

Sărbătoare Ortodoxă  în locul unde s-a arătat Cinstita Cruce Sfântului Împărat Constantin (Prima Porta - Roma)

          Duminica, 20 Noiembrie,  în Parohia Roma-Prima Porta cu hramul ”Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a avut loc o întreită bucurie. Sutele de credincioși veniți la Sfânta Liturghie l-au primit în mijlocul lor pe Părintele nostru duhovnicesc, PS Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei care a slujit Dumnezeiasca Liturghie cu prilejul hramului.
         Astfel, la bucuria prezenței PS Sale, s-a adăugat faptul că pe seama comunității noastre, în slujba lui Hristos, a fost hirotonit întru diacon Cătălin Mircea Tănase, unul din fii Parohiei noastre. Și pentru ca ecoul bucuriei sărbătorii de la parohia noastra să nu-și piarda intesitatea, la sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, la care au participat Dl. Ambasador pe lângă Sf. Scaun Bogdan Tătaru Cazaban și reprezentantul Armatei Române din cadrul Ambasadei Române din Italia, Dl. Colonel George Norocel Rădulescu, a avut loc o agapă la care au participat toti cei prezenți. Sau așa cum spunea un Părinte din vechime, și Maria s-a bucurat și nici Marta n-a rămas tristă căci a fi Maria fără a fi Marta te poartă în iluzia de a fi în iubire, iar a fi Marta fără a fi Maria te călăuzește la o lucrare fără binecuvântare.
          Ca de fiecare dată, așadar, hramul și sărbătoarea parohiei noastre ne-au arătat că a fi un creștin (bun)  nu înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât a fi jumătate om, jumătate înger, spre slava Prea Sfintei Treimi.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
A consemnat, pr. Gabriel Ioniță


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu