miercuri, 7 noiembrie 2012

Rugăciune de binecuvântare pentru pelerinii care merg la Eghina la Sărbătoarea Sfântului Nectarie

În perioada 7 – 12 noiembrie trei sute de pelerini români vor participa la un pelerinaj în Grecia, organizat de agenţia de pelerinaj BASILICA TRAVEL a Patriarhiei Române.

Alte informaţii ne-a oferit Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale: „La orele 6:15 la Catedrala Patriarhală au fost aproximativ 300 de pelerini care erau programaţi să plece la un pelerinaj în Grecia. Pelerinii s-au închinat în Catedrală la sfintele moaşte şi mai mulţi preoţi însoţitori au făcut o rugăciune de binecuvântare pentru ajutor în călătorie. Este o tradiţie ca pelerinilor care pleacă în pelerinaj cu Agenţia BASILICA TRAVEL a Patriarhiei Române să li se citească această rugăciune de binecuvântare”.

Momentul cel mai important al acestui pelerinaj va avea loc vineri, 9 noiembrie 2012, când pelerinii români vor participa la prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie, Vindecătorul de boli,  în biserica de pe insula Eghina, unde se păstrează sfintele sale Moaşte

Sursa:Basilica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu