luni, 23 iulie 2012

Patriarhul României aniversat la Mănăstirea Caraiman



Patriarhul României aniversat la Mănăstirea Caraiman

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel îşi aniversează, astăzi, 22 iulie 2012, ziua de naştere. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române împlineşte 61 de ani de viaţă, prilej cu care a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci–Caraiman”, din staţiunea prahoveană Buşteni.

Din soborul slujitorilor au mai făcut parte Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, precum şi numeroşi preoţi şi diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârşit un Polihroniu, iar Preasfinţitul Părinte Episcop Ciprian Câmpineanul a rostit un cuvânt aniversar.

„Am fost cu toţii împreună aici ca să înălţăm rugăciuni către Bunul şi Milostivul Dumnezeu, alături de Preafericirea Sa, cu mulţumire şi recunoştinţă pentru darul vieţii în primul rând. De asemenea, această zi cu semnificaţii profunde este şi o zi de aducere aminte şi de pomenire a părinţilor dragi Alexie şi Stela care nu mai sunt printre noi, dar sunt convins că în duh sunt prezenţi alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Totodată, este însă şi un prilej binecuvântat de reflecţie şi meditaţie asupra anilor şi etapelor vieţii pe care noi le-am parcurs până când Dumnezeu l-a chemat la cea mai înaltă slujire, demnitate arhierească pe mai multe trepte, ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi în cele din urmă ca Patriarh al Bisericii Sale din România, slujire pe care a înţeles să o îndeplinească cu tot devotamentul, cu toată credincioşia, cu toată fidelitatea şi cu toată dragostea faţă de poporul român cel dreptcredincios de pretutindeni”, a evidenţiat Preasfinţia Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

La slujbă au venit sute de credincioşi, atât pentru a se ruga, cât şi pentru a-l omagia pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, cu ocazia zilei sale de naştere.

Sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Daniel este în ziua de 30 septembrie, data întronizării în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu