duminică, 12 februarie 2012

Iarnă grea și pentru unii credincioși din Episcopia Italiei

Interviu cu părintele Daniel Mititelu, Preot Paroh al Parohiei Ortodoxe Române "Sf. Mc. Epictet și Astion" din Avezzano (AQ)

Prea Cucernice Părinte Paroh, care este situația din punct de vedere meteorologic în parohia pe care o păstoriți ?
Așadar, ninsorile au început pe data de 3 februarie 2012, oprindu-se pentru doua zile (5 și 6 Februarie). Dezamăgitor a fost însă faptul că nu s-a intervenit la timp cu utilaje de deszăpezire, astfel că peste zăpada depusă (cca.1,50 m), a reînceput să ningă din noaptea de 9-10 februarie, prognozele meteo arătând că va ninge încontinuu până duminică seară (12 februarie). Prin urmare, situația creată este critică, mai ales datorită faptului că aproape toate magazinele sunt închise, iar cele câteva deschise sunt goale de alimente.

Părinte vă puteți desfășura activitatea religioasă ?
Vreau să precizez că, în ciuda vitregiilor meteorologice, nu s-a întrerupt în duminici săvârșirea Sfintei Liturghii. Credincioșii sunt buni și răbdători. Așteptam cu toții să treacă și aceste greutăți peste noi toți, ca întotdeauna, cu încrederea și rugăciunea către Bunul Dumnezeu și Sfinților Săi.

Un gând la încheiere părinte …
Mulțumim Prea Sfințitului Părinte Siluan, pentru purtarea de grijă, susținerea morală a Comunității noastre Marsicane și pentru rugăciunile Preasfinției Sale. Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfinților Mucenici Epictet și Astion (ale căror Sfinte moaște se cinstesc în parohia noastră din Avezzano), să ne dăruiască mai multă credință, mai multă rugăciune și mai multă răbdare.
Doamne ajută.

realizat de Părintele Consilier Ioan Lupășteanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu