miercuri, 9 noiembrie 2011

O noua raclă pentru moaştele Sfântului Mina


O noua raclă pentru moaştele Sfântului Mina

Noua raclă cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Mina de la Biserica Sf. Mina – Vergu, Bucureşti, a fost sfinţită astăzi, 9 noiembrie 2011, de Patriarhul României. Slujba a fost oficiată în Paraclisul istoric din reşedinţa Patriarhală.

În cuvântul de invaţătură, după cum ne informează Radio TRINITAS, Preafericirea Sa a arătat responsbilitatea care trebuie să o avem în cinstirea adusă sfintelor moaşte.

“Iată s-a sfinţit o nouă raclă pentru Sfântul Mare Mucenic Mina care este ocrotitor al celor nedreptăţiţi, ajutor al celor păgubiţi şi păzitor al celor singuri. Este pentru noi o bucurie că putem cinsti după cuviinţă moaştele sfinţilor, mai ales cele ale martirilor, pentru că vedem, aşa cum s-a spus în rugăciunea alcătuită special pentru sfinţirea raclei, avem deodată bucuria şi datoria de a înfrumuseţa această cinstire a sfinţilor şi prin racle mai frumoase. Cele care au fost mai modeste sau cele care au fost făcute din lemn, acum se înnoiesc pentru că vom da seama de libertatea pe care o avem în exprimarea credinţei. În timp de prigoană nu s-a putut totdeauna desfăşura cultul de cinstire a sfinţilor în toată frumuseţea lui, iar când suntem liberi responsabilitatea noastră este mai mare”, după cum a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Biserica Sf. Mina – Vergu,a fost ridicată în anul 1725 . Moastele Sfantului Mare Mucenic Mina se află în sfântul lăcaş din anul 1874. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu