vineri, 4 noiembrie 2011

Proiect de lege în Parlament pentru declararea Sărbătorii Sf. Ap. Andrei drept sărbătoare legală

Sărbătorii Sf. Ap. Andrei drept sărbătoare legală
Proiect de lege în Parlament pentru declararea Sărbătorii Sf. Ap. Andrei drept sărbătoare legală
43 de parlamentari, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au depus la Parlament un nou proiect de lege asupra declarării zilei de 30 noiembrie ca zi liberă.

Documentul prezentat ieri, 3 noiembrie, în Biroul permanent al Camerei vizează modificarea Codului muncii în sensul declarării sărbătorii Sfântului Apostol Andrei drept zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

În expunerea de motive, iniţiatorii consideră că poporul român are nevoie mai mult ca niciodată de unitate şi solidaritate, iar valorile creştine contribuie definitoriu la realizarea acestora.

În acest sens, Apostolul care i-a creştinat pe români şi patron spiritual al acestora a rămas în conştiinţa poporului un puternic simbol în devenirea noastră naţională, argumentează promotorii textului.

Proiectul de lege este depus la trei zile după ce o astfel de iniţiativă a primit şi sprijinul şefului statului.

Pe 31 octombrie, preşedintele Traian Băsescu i-a spus Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, că speră ca, de anul viitor, românii să fie liberi de ziua Sfântului Apostol Andrei: „Vreau să vă spun că am luat notă de ce avem de făcut pentru 30 noiembrie. Să sperăm că anul viitor va fi o realitate. Până la urmă Apostolul Andrei ne-a creştinat şi merită din plin să avem o zi de sărbătoare”.

Asupra acestei iniţiative legislative Senatul este prima cameră sesizată, însă decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor.

Pilda zilei

Viata credinciosilor se aseamana cu strugurii din vie. Pe coarda viei, ciorchinele nu sufera nici o presiune, dar nici nu da mustul pe care il contine. Dus la crama si strivit in teasc, strugurelui i se face o silnicie, un rau, insa numai pentru o scurta vreme. Durerea presiunii aduce pretioasa roada a vinului care veseleste inima omului. Daca strugurele se teme de teasc, este in primejdie sa putrezeasca pe coarda si sa fie inghitit de pasari. Asta este viata credinciosilor, ei sunt ca niste struguri in via Domnului. Daca in viata lor nu indura nici un necaz, ii pandeste primejdia ca sufletele lor sa fie sterpe, amagite de ispitele lumii si inghitite de iad. Furtunile, suferintele, nedreptatile sunt "teascul" binecuvantat, un instrument care aduce suferinta, insa un mijloc prin care, din inimile predate lui Dumnezeu, iese vinul mantuirii.